Veghel, 19 juni 2024 – Nederland is sinds kort een bijzondere podcast rijker: Andere Kost. In deze podcast draait alles om eten, drinken en gastvrijheid binnen de zorg in Nederland. Het doel? Zorgprofessionals inspireren en informeren over het belang van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. In iedere aflevering delen inspirerende gastsprekers uit verschillende sectoren bijzondere verhalen, observaties en innovaties. Over uiteenlopende onderwerpen zoals omgaan met personeelstekort, tegengaan van voedselverspilling, duurzaamheid en welzijn.

Het belang van eten en drinken wordt nog steeds onderschat

Marketingmanager Jackie Ten Westenend legt uit: “In Andere Kost duiken we in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Het belang hiervan wordt vaak nog onderschat. Maar goed eten en drinken, en daar ook echt van kunnen genieten, is zó belangrijk! Patiënten herstellen sneller en bewoners en cliënten blijven er langer vitaal door. Daarom is het ook zo belangrijk om alle kennis die er over dit onderwerp is, met elkaar te delen. Dat doen we in deze podcast. We praten met experts, delen inspirerende verhalen en bieden waardevolle inzichten. Of je nu werkt in een verpleeghuis, ziekenhuis, revalidatiecentrum of een andere zorginstelling, deze podcast biedt volop inspiratie en informatie.”

Een initiatief van Van Hoeckel

Het initiatief voor deze podcast komt van Van Hoeckel, al jaren een toonaangevende maaltijdproducent en grossier in eten en drinken, gespecialiseerd in de zorgmarkt. Marketingdirecteur Hanna Polman legt uit waarom ze met Andere Kost starten: “Wij willen het Nederlandse zorginstellingen makkelijker maken om iedere dag vers, gezond en vooral lekker eten en drinken te serveren. Dat doen we door goede producten en slimme oplossingen te leveren, maar ook door zorgprofessionals te inspireren en kennis met ze te delen. Dat deden we al via artikelen trainingen en events, en vanaf nu ook met deze podcast. Verwacht interessante ideeën en innovaties uit de markt, nieuwe inzichten en inspirerende verhalen van experts uit diverse sectoren die bezig zijn met eten, drinken en gastvrijheid. Want samen geven we smaak aan de zorg.”

Geef je oren de kost en luister naar Andere Kost

Andere Kost is te beluisteren via alle bekende podcastplatforms, waaronder Spotify en Apple Podcasts. Voor meer informatie over de podcast en om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen, bezoek de website www.vanhoeckel.nl/podcast.