“Dat jullie dat ook hebben” hoorden we verschillende FMG leden tegen elkaar zeggen tijdens de “FMG on tour”. Ze waren te gast op locatie van GGZ NHN. Na een smakelijke lunch, in het bijzondere door GGZ bewoners gerunde restaurant, was het tijd voor het middag programma.

Ina Ritsema, Servicemanager afdeling Huisvesting & Logistiek had samen met Pieter Grootjes van Victoria schoonmaak een mooi programma samengesteld. Over de ontwikkeling van een regulier schoonmaakcontract naar echte samenwerking en co-makership binnen een langdurige samenwerking. Hoe houd je de samenwerking actueel en relevant? En hoe kom je tot echte samenwerking in partnership.

Naast het programma was er nog tijd om de bijzondere locatie van GGZ NHN in Heiloo te bezoeken. Al wandelend over het terrein werden ervaringen met elkaar uitgewisseld en maken een aantal leden al afspraken om elkaar te contacten.

Ook tijdens de FMG on tour bij CWS in Den Bosch, kwam het al gauw tot wederzijdse herkenning. Wat was de stand van zaken in de verschillende instellingen t.a.v. zero waste, hadden zij ook al een milieu certificaat en welke afspraken heb je hierover met je leveranciers.De thema ochtend gaf veel inzicht in zero waste en co2 neurale dienstverlening. Bijzonder was ook de rondleiding door de wasserij. De deelnemers kregen een kijkje in de keuken van het reinigingsproces van handdoek rollen. Strak georganiseerd met een groep betrokken medewerkers waarvan sommigen er al 25 jaar werkten.

Na de lunch was er nog een kleine quiz, waarna alle deelnemers, voorzien van elkaars gegevens en nieuwe inzichten, op een succesvol programma konden terugkijken.

“FMG on tour” is een programma en netwerkbijeenkomst dat FMG samen met bedrijfsleden heeft opgezet om in kleine setting met instellingsleden meer kennis met elkaar te delen. De eerst volgende bijeenkomst is op 2 oktober bij Forbo in Krommenie.