Warning: Undefined array key "post_type" in /srv/home/fmgezondheidszorgnl/domains/fmgezondheidszorg.nl/htdocs/www/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 20
Holland Water – Onze kijk op modern waterbeheer - FM Gezondheidszorg

Holland Water is nieuw bedrijfslid bij FM Gezondheidszorg en daarom delen wij graag onze kijk op modern waterbeheer en veilig water in de zorg.

Patiënten in ziekenhuizen, maar ook in woonzorgcentra en andere zorginstellingen, behoren tot de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Vaak zijn patiënten door onderliggende aandoeningen extra vatbaar voor bacteriële infecties zoals legionella. Daarnaast kan een ondermaatse waterkwaliteit de goede werking van medische apparatuur dwarsbomen, of ervoor zorgen dat hun levensduur vermindert. In elke zorginstelling is veilig water een absolute must. Sterker, schoon drinkwater is er van levensbelang.

Na 20 jaar onderzoek, uitvinding en doorontwikkeling zijn er vandaag de dag uitermate effectieve watertech-oplossingen beschikbaar voor zowel preventie als bestrijding van legionella. Modern watermanagement plaatst technologie in het hart van het beheersplan. Het begint met waterdata, verzameld door slimme meters en sensoren. Vervolgens wordt er gericht watertechnologie ingezet, zoals ultraviolet licht als preventieve poortwachter of koper- en zilverionisatie als duurzame bestrijdingstechniek.

Energietransitie en duurzaamheid:

Door de inzet van deze technologie kunnen wij u helpen bij het realiseren van energiedoelstellingen. Na ingebruikname van slimme watertechnologie kan binnen afzienbare tijd de warmwatertemperatuur verlaagd worden van 60 ̊C naar 50 ̊C. Tevens mag het spoelregime van wekelijks naar tweewekelijks waardoor ook de waterverspilling aanzienlijk afneemt. Met name in de zorg zien wij vaak dat er bedrijven in de arm zijn genomen om de spoelwerkzaamheden te verrichten. Niet alleen zonde voor het water maar ook voor de kosten die een dergelijk bedrijf met zich meebrengt.

Dat watertechnologie uitkomst kan bieden, hebben wij ervaren bij het Tjongerschans-ziekenhuis in Heerenveen. Het ziekenhuis kampte van 2017 tot 2020 met hardnekkige legionella-overschrijdingen in het drinkwatersysteem. Omdat thermisch beheer en frequent spoelen geen zoden aan de dijk zetten, besloot het ziekenhuis in juli 2020 over te schakelen op koper- en zilverionisatie met de HW Bifipro®. Het effect bleef niet uit: binnen zes maanden was het leidingwater legionellavrij en bleek koper- en zilverionisatie ook effectief tegen andere ziekmakers.

Lees meer over onze visie op waterbeheer in de zorg en specifiek het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd bij ziekenhuis Tjongerschans.