Een gezonder en gelukkiger leven voor alle cliënten: daar draait het om bij Care Culinair. We ondersteunen, trainen en motiveren zorgorganisaties op verschillende manieren – zo ook op interim-basis. Onze collega’s springen bij als tijdelijk iemand wegvalt om gaten op te vullen. Als projectleider, trainer en verantwoordelijke voor operationeel management bij Care Culinair vervul ik (Peter Broekhof) een veelzijdige rol waarin ik diverse externe organisaties ondersteun en ik draag bij aan het succesvol managen van de interim-projecten. In deze rubriek neem ik jullie mee in een project bij Sevagram, waar mijn collega Emmy Verhulsdonck op interim-basis werkzaam is.

Sinds zomer 2022 is Emmy Verhulsdonck in verband met zwangerschapsverlof van een medewerkster actief bij Sevagram. Ze begon haar project als Staffunctionaris met de focus op eten en drinken. Intussen is Emmy interim Contractmanager Eten Drinken Winkels. Als contractmanager is ze verantwoordelijk voor alle contracten rondom eten en drinken. Aan haar de taak om te zorgen voor een soepele aanlevering en verwerking van producten tegen de beste prijs. Ze staat daarvoor veelvuldig in contact met leveranciers van alle voeding, levensmiddelen en aanverwante zaken. Verder ondersteunt ze Sevagram bij de implementatie van de formule ‘Eten, Drinken en Winkels’.

Een belangrijk onderdeel van haar functie is het maken van keuzes en daarover adviseren. Als de prijzen stijgen en er minder ruimte in budget is, moet Emmy kijken naar wat ze cliënten nog wel kunnen bieden. Staat er vis op het menu, wellicht is een keer zalm i.p.v. een pangasiusfilet ook mogelijk. Of kan er vanuit een welzijnsactiviteit bijvoorbeeld verse appelcompote worden gemaakt. Over deze vragen en bijhorende consequenties buigt Emmy zich. Na het doornemen van de afwegingen, kijkt ze vervolgens wat mogelijk is om het menu gevarieerd en gezond te houden. Hierover brengt ze een advies uit.

Met het werk bij Care Culinair heeft ze veel kennis opgedaan bij veel verschillende organisaties. Dat heeft haar voldoende ervaring en bagage gegeven om ook deze interim-functie goed uit te voeren. Ik ben blij dat wij daarvoor kunnen zorgen.

Bij Care Culinair helpen we graag mee om interim-functies te vervullen. Van een ondersteunende staffunctie in een zorgorganisatie voor senioren, zoals bij Sevagram tot een leidinggevende functie in een ziekenhuis. Onze ervaren projectleiders zijn van alle markten thuis en gaan mee in wat al staat en wat nodig is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met mij op via p.broekhof@careculinair.nl

Peter Broekhof, projectleider, trainer & operationeel management bij ons bedrijfslid Care Culinair,
geeft de pen door aan Martin Janmaat.