Werner & Mertz is een internationaal familiebedrijf en de specialist in het produceren van duurzame reinigings- en onderhoudsmiddelen voor zowel particulier als voor professioneel gebruik.

Onze duurzaamheidsinspanningen worden erkend en herkend op alle niveaus, zowel als bedrijf, onze gebouwen en productielocaties. Hierdoor is het bedrijf natuurlijk ook in bezit van de bijhorende certificeringen voor de circulaire producten én verpakkingen. Deze kunnen ingezet worden voor de dagelijkse en periodieke schoonmaak, machinale vaatwas en linnenwas.

Werner & Mertz Professional heeft als eerste producent van duurzame reinigings- en onderhoudsmiddelen de Green Deal Zorg 2.0 ondertekend.
Sinds 2020 heeft Werner & Mertz een op de zorggericht healthcare concept, waarmee alle schoonmaakaspecten welke binnen een zorginstelling gaande zijn, op een snelle en professionele wijze verduurzaamd kunnen worden.

Ondersteuning bij de overgang naar duurzaam schoonmaken is een belangrijk aspect binnen het healthcare concept.

Ondersteuning bij verduurzaming van de schoonmaak binnen uw facilitaire organisatie.

Wij ondersteunen onze afnemers die willen verduurzamen door een juist gebruik, de beste resultaten en enthousiaste gebruikers te realiseren.

Dit doen we door;
1. Te assisteren bij afstemmen van onze duurzame Green Care Professional producten, doseeroplossingen & reinigingsmethoden (gebaseerd op de wensen en mogelijkheden per situatie)
2.
Het verstrekken van uitgebreide actuele standaard documentatie (duurzaamheidsinformatie, technische informatie en msds)
3.
Ondersteuning door maatwerk (zoals werkschema’s, werkplekinstructiekaarten (WIK), enz.)
4.
Instructies bij opstarten (train de trainer, praktische instructie aan uitvoerenden)
5.
Troubleshooting in specifieke situaties en bij calamiteiten (in hygiënevraagstukken, storingen aan doseerapparatuur, etc.)
6.
Indien gewenst zelfs ook met onafhankelijke kwaliteitsmetingen (volgens officiële VSR standaard, nulmetingen, HACCP audits)

Potentiële of reeds behaalde besparingen door gebruikmaking van onze Green Care Professional producten kunnen uitgedrukt worden in behaalde reducties van ruwe olie, plastic en CO2.

Na implementatie voldoet u op het gebied van dagelijkse en periodieke schoonmaak, machinale vaatwas en linnenwas aan alle eisen op het hoogste niveau van Green Key, Milieuthermometer of andere duurzaamheidscertificeringen of -prestatieladders.

Graag zijn wij ook U van dienst bij het verduurzamen van de schoonmaak binnen uw organisatie.
Contactpersoon: Dhr. Robert de Brauwer – rdebrauwer@werner-mertz.com

Werner & Mertz is bedrijfslid bij FMG