Al ruim een jaar leven we in een andere wereld: Covid-19 heeft veel veranderingen gebracht. We werken meer thuis, mochten lang niet naar de kapper en hebben veel van onze ‘patronen’ moeten aanpassen. Voor veel mensen heeft dit dan ook tot stress geleid, binnen en buiten de gezondheidszorg. Op donderdag 25 maart om 13.30 uur organiseert FMGezondheidszorg daarom een webinar over stress. Zowel voor leden als voor FM’ers uit de zorg die geen lid zijn.  “Een programma met verschillende sprekers en interactie”, blikken de organisatoren Astrid Graal,  Suzanne Walsteijn en Tomas van Duijnhoven van het bestuur vooruit.

Suzanne: “We willen weer heel graag onze leden en bedrijfsleden persoonlijk ontmoeten. Maar voor dit moment kunnen we niet anders dan online”. Het webinar ‘Stress!! Is dit nu nodig?’ geeft de deelnemers een breed en divers inzicht in het ontstaan, de omgang en oplossingen voor stress. “Door 3 verschillende sprekers uit te nodigen, geven we een blik op de wondere wereld van stress”, aldus Tomas.

Drie invalshoeken

Frank Schurink is een van de sprekers. De auteur van Gedoemanagement geeft inzicht in hoe je op eenvoudige wijze veel kunt leren over je gedrag en dat aanpassen van gedrag toegankelijk is.  Wat de impact van Covid-19 op de geestelijke gezondheid van zorgpersoneel kan zijn, legt Els van der Ven uit, assistant professor (UD) en GZ-psycholoog aan de  Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam). Els deed hier onderzoek naar. De derde spreker, Peter van Loon (adviseur op het gebied van Crisis Stress en Trauma), zal kennis vergroten, inzicht verschaffen en praktische handvatten bieden in omgaan met stress.

Programma

Het webinar begint om 13.30 uur en duurt, met pauzes, tot 16.30 uur. “We kijken uit naar veel leermomenten en ont-stress-tips”, enthousiasmeert Astrid. Wilt u deelnemen aan het gratis webinar ‘Stress!! “Is dit nu nodig?’ Meld je dan via deze link.

 

                              

Aanmelden kan hier