Geplaatst op: 22 05 2017
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Schakelring is trots op een nieuw technisch snufje: de wifi-thermometer voor koelkasten. Met de komst van deze wifi-thermometers worden de temperaturen van koelkasten voor voedsel en medicijnen voortaan automatisch geregistreerd. Door deze innovatie in de negen woonzorgcentra van Schakelring te introduceren, is het niet meer nodig om dagelijks temperaturen handmatig te noteren waardoor medewerkers meer tijd aan bewoners kunnen besteden.

“Voor zover ik weet zijn we één van de eerste in Nederland die de thermometers in gebruik hebben”, aldus John Timmers, medewerker technische dienst bij Schakelring. Samen met zijn teamleider Ronald Mauriks heeft hij de afgelopen drie maanden de wifi-thermometers uitvoerig getest. Ronald: “Ze zijn heel nauwkeurig en makkelijk te bedienen”. De minimum- en maximumtemperaturen kunnen via een overzichtelijk programma ingesteld worden. Elk uur slaat het apparaatje de temperatuur op. Wanneer de koelkast de gewenste temperaturen overschrijdt, wordt automatisch een mail naar een medewerker gestuurd. Door de introductie van deze thermometers binnen de negen woonzorgcentra van Schakelring kunnen medewerkers hun dagelijks rondje langs alle koelkasten overslaan en deze tijd besteden aan de bewoners.

Zeker drie jaar is gezocht naar de wifi-thermometer, die uiteindelijk geïmporteerd is uit Engeland. Inmiddels zijn 40 thermometers binnen Schakelring geïnstalleerd. Het is even een flinke investering, maar deze zal snel terug verdiend zijn als het wordt afgezet tegen de tijd dat medewerkers bezig zijn om twee keer per dag de temperatuur van iedere koelkast te noteren. Het zal daarom een kwestie van tijd zijn dat ze populairder worden in de zorgsector.

Schakelring is een zorgorganisatie in Midden-Brabant en lid van FMGezondheidszorg.

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>