Geplaatst op: 12 05 2017
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

“Ik ben onder de indruk van de snelheid van veranderingen. Een jaar of tien geleden las ik de eerste boeken over robotisering. Inmiddels weet ik dat als de wereld om je heen snel verandert, je dat niet voelt. Het is net als een orkaan: als je er middenin staat, dan waait het niet.” Aan het woord is Randall van Poelvoorde, exponential technology strategist en co-owner van RobotXperience. Van Poelvoorde is een van de twee plenaire gastsprekers op het aanstaande symposium van FMGezondheidszorg: Robotica, what else?, op woendag 31 mei.

“Het is onze missie om mensen in contact te brengen met de nieuwste technologieën op een leuke en toegankelijke manier. In onze ervaringen zien we dat de nieuwste technologie mensen creatief maakt. Het inspireert ze om op een nieuwe manier naar de wereld te kijken en opnieuw na te denken over kansen”, zo kondigt Robotverhuur.nl aan. “Het is een van onze bedrijven, naast Robotzorg.nl”, vertelt Randall van Poelvoorde.

FMG-symposium
Tijdens het voorjaarssymposium van beroepsvereniging FMGezondheidszorg Robotica, what else? wordt het verschillend gebruik van robotica in de facilitaire wereld en in de zorg belicht. De gespecialiseerde zorginstelling Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen) – het epicentrum voor beweging en vooruitkomen – is  gastheer. In twee plenaire gastoptredens, twee carrouselsessies en een rondleiding langs gerobotiseerde toepassingen wordt de vraag beantwoord: Robotica, what else?

In zesde versnelling 
“Je hebt terugblikken én vooruitkijken nodig om die snelheid in technologische ontwikkelingen op waarde in te kunnen schatten, maar het gaat exponentieel snel. Die snelheid van ontwikkelingen is de basis van ons werk”, stelt Van Poelvoorde. “Daar waar we in een termijn van 70 jaar dachten, was de technologie na zeven jaar al zover. In 2014 zette Lodewijk Asscher, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met zijn opmerking over de bedreiging van robotisering voor de lagere inkomens het bewustzijn in de zesde versnellling.”

“Inderdaad, heel dichtbij” 
Van Poelvoorde vervolgt: “Alle technologiën komen terug in de robot. Als je een robot ziet dansen, denk je:  ‘inderdaad, het is heel dichtbij’. We hebben dus in robots geïnvestereerd om het te laten zien. Met ons bedrijf Robotzorg zitten we op het snijvlak van robottechnologie en zorg. Ik voorzie dat we de komende vijf jaar op een belangrijk kruispunt komen. Laat je dus niet verrassen.”

“In care is de grootste slag in robotisering te maken. Met zorgverleners gaan we rond de tafel en nadenken: waar te beginnen? Vaak is uitgangspunt hoe we ons eigen werk gemakkelijker kunnen maken, maar denken we te weinig na waar cliënten en verzorgers behoefte aan hebben. Vanuit Robotzorg proberen we onbegrip en angst weg te halen, en de stap te zetten van onbekend en onbemind naar bekend en bemind. Hoe? Door de zorgvraag van cliënten naast de technologische oplossingen te leggen.”

Droommoment 
De bijdrage van Randall van Poelvoorde aan het FMG-symposium Robotica, what else? belooft er één vol inspiratie en praktische oplossingen te worden. “Ik zal voorbeelden meenemen en werken naar mijn droommoment, dat iedereen de komst van robotisering omarmt, want iedereen heeft er invloed op. Medewerkers en cliënten zijn de sleutel tot een succesvolle inzet van technologie en robots in de zorg. Daarvan zijn wij al overtuigd.”

Meld u aan
“Laat je inspireren en kom tot nieuwe inzichten over robotica”, roept Stijn Krol, voorzitter van FMGezondheidszorg, leden en niet-leden op. Op woensdagmiddag 31 mei in de Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen) is Robotica, what else? dé centrale vraag tijdens het voorjaarssymposium van FMGezondheidszorg. Een symposium dat antwoorden geeft, ervaringen deelt en naar de praktijk van robotisering kijkt, vandaag en morgen.

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>