Geplaatst op: 21 09 2014
Geplaatst door: Henry Smeets
In categorie: Geen categorie, Nieuws FMG

Lean‘ als managementbenadering om op zoek te gaan naar de beste added value en om verspilling tegen te gaan, wint aan populariteit in de F A C I L I T A I R E zorgwereld

Een middag georganiseerd door FMgezondheidszorg en Zorgkring van FMN

Tijdstip en plaats

Woensdag 12 november 2014 van 12.30 tot 19.00 uur in de schouwburg van Expertisecentrum Kempenhaeghe. Het adres is  Sterkelseweg 65 te Heeze.

Deelnemers

U treft collega’s en vertegenwoordigers van – aan de zorg gelieerde – organisaties aan, en natuurlijk collega’s die zich met de toekomst van hun functie bezighouden.

Het fenomeen “LEAN” in a nutshell

Lean is een  filosofie voor het verbeteren van efficiency en het elimineren van verspillingen en activiteiten zonder toegevoegde waarde. Bekendheid werd vooral verspreid door het door Toyota toegepaste Lean Manufacturing. Door de klant centraal te stellen creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. Hiervoor verbetert de kwaliteit en dalen de kosten. Tevens ontstaat vanzelf een hogere klanttevredenheid, meer betrokkenheid van alle medewerkers én hun leidinggevenden.

Programma

  • 12.30- 13.00 Ontvangst met koffie en thee
  • 13.00- 13.10 Welkomstwoord door dagvoorzitter Stijn Krol, directeur Sanlynkro
  • 13.10-14.00 Introductie “lean denken en doen” door Ad van de Laar, manager Facilitair Bedrijf, St.Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, locatie St. Elisabeth ziekenhuis te Tilburg (hét lean-ziekenhuis van Nederland)
  • 14.00-15.00 “Bewustwording” door Jeroen Paul Nijmeijer en Bart Bosman, lean adviseurs Rijnconsult (uitgebreide  ervaring  met lean binnen de gezondheidszorg)
  • 15.00-15.30 Pauze
  • 15.30- 17.00 Verbaal leiderschap en de kunst van het anders leren kijken door Remco Claassen TOPSPREKER van Nederland
  • 17.00-19.00 Netwerkborrel en buffet

 

Kosten

Deze bijeenkomst is kosteloos voor leden van FMGezondheidszorg en FMN. Niet leden kunnen contact opnemen met het verenigingsbureau van FMGezondheidszorg (info@fmgezondheidszorg.nl). Deelname geschiedt op basis van beschikbaarheid. Kosten voor introducés zijn € 45,- en niet leden 120,-  (all-inclusive).

Inschrijven

Afbeelding5Reserveer deze middag in uw agenda.  U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden viainfo@fmgezondheidszorg.nl

 

 

  Informatie over de sprekers

stijn krolStijn Krol (dagvoorzitter)

Stijn Krol is algemeen directeur van  een organisatie- en adviesbureau en heeft een jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en de facilitaire markt. Zijn adagium:” Winst kun je niet managen, wel de activiteiten die tot winst leiden!”. In het verleden heeft hij diverse symposia met onze vereniging georganiseerd.  Het is een man die voortdurend op zoek is naar verbeteringen en daarnaast anderen motiveert en prikkelt om ook het maximale uit eigen prestaties te halen. Logisch dat Stijn de rol van LEAN symposium dagvoorzitter bekleedt. Hij zal zorgen voor de interactie tussen sprekers en gasten, het bewaken van de inhoud en sfeer, en een soepele overgang tussen                                              de programmaonderdelen van het evenement.

 

24918b1Ad van de Laar

Ad van de Laar is manager Facilitair Bedrijf van het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en heeft de ambitie om hét lean Facilitair Bedrijf binnen de ziekenhuizen van Nederland te worden.  Lean thinking verspreidt zich als een virus door het St. Elisabeth ziekenhuis. Ad vertelt vanuit zijn ervaringen en vooral hoe hij de ‘werkvloer’ aanmoedigt om zélf hun werkprocessen te verbeteren.

bart bosman

 

Bart Bosman 

Bart Bosman heeft als directeur en adviseur brede ervaring met LEAN binnen zowel publieke als private organisaties.

 

paul

 

Jeroen Paul Nijmeijer

Zijn collega Jeroen Paul Nijmeijer gaat uit van High Performance Organization met als belangrijkste elementen human resource (ontwikkeling van de individuele medewerker) , en LEAN om daarnaast ook impact te initiëren op inhoudelijke processen.

 

Bart Bosman en Jeroen Paul Nijmeijer dagen u tijdens het symposium uit, om u vervolgens te confronteren met wat er gebeurt als u via de LEAN filosofie veranderingen doorvoert, en direct ziet en voelt wat de gevolgen zijn van de beslissingen om het proces aan te pakken.

remcoRemco Claassen

Als kers op de taart zal topspreker Remco Claassen de presentaties afsluiten. Remco stond vaak met managementgoeroes als Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdine op de planken en is daardoor uitgegroeid tot een van de meest gevraagde sprekers en trainers op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en communicatie.   Bij Focus Conferences en DenkProducties is hij al 10 jaar op rij best beoordeelde trainer. Hij is auteur van de bestsellers ‘IK – gezond egocentrisme, meer effectiviteit’, ‘WIJ – de psychologie van het gunnen’, ‘Verbaal Meesterschap’ en het ‘IK/WIJ – omdraaiboek’. Tijdens zijn presentatie op het LEAN symposium neemt Remco u mee in ‘Verbaal Meesterschap’. Hij gaat ons leren en tools geven hoe wij als manager of leidinggevende medewerkers positief kunnen beïnvloeden om daadwerkelijk achter ‘de LEAN –leider’ te gaan staan en deelgenoot te worden van de verbeteringen.

 

 

 

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>