Geplaatst op: 02 09 2014
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws bedrijfsleden

Op 25 september a.s. organiseert de Houwersgroep een inspirerende middag rondom
” Welzijn in de zorg”.

Als toonaangevend inspectiebedrijf vindt de Houwers Groep het belangrijk om de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid te delen. Een informatieve middag speciaal voor al onze relaties in de ‘zorg’ of het nu gaat over wonen met zorgorganisaties, jeugdzorginstellingen, of (academische) ziekenhuizen, allen hebben we een gemeenschappelijke uitdaging. Welzijn in Zorg! Wat is de betekenis door de gewijzigde financieringen. Voor welke uitdagingen zijn we gesteld en hoe wordt het ingevuld. Het traject van voedselverstrekkingen met alle daaraan gekoppelde verplichtingen is behoorlijk aan het veranderen. Verschillende sprekers zullen elk vanuit hun eigen invalshoek een tipje van de sluier lichten over hoe gastvrouwen, medewerkers, bewoners, patiënten en gasten het dagelijks eten ervaren. Welzijn in zorg, dat is waarvoor we allen staan!  Daarom organiseren wij een middagsymposium op donderdag 25 september a.s. te Nijmegen.

Vanuit verschillende invalshoeken zullen diverse gastsprekers voor een boeiend programma zorgen. Ervaringen worden gedeeld en kritische noten gekraakt, reserveer daarom alvast de datum in uw agenda.

Aansluitend op het symposium is er voldoende gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken.

Wat kunt u verwachten?
Vanuit een 6-tal invalshoeken wordt ‘welzijn in zorg’ benaderd onder de bezielende leiding van onze dagvoorzitter de heer André de Reus. Van patiënten welzijn naar patiënten voeding, van zorgwet en hygiënecode naar allergenen declaraties en allergenen op het bord. Ten slotte gaan we met elkaar de discussie aan en sluiten af met een drankje.

Het programma: Welzijn in Zorg

12:00 uur Ontvangst met koffie bij de Nicolaas Tulpzaal op niveau -1 van Radboudumc Nijmegen
Entree via hoofdingang.
12:30-12:45 Welkomstwoord Toos Houwers, directeur Houwers Groep
André de Reus, Dagvoorzitter
12:45-13:15 Lucia Kilkens, Manager F&B,  Radboudumc
Bedenker en grondlegger van het project ‘Service met Hoofd, Handen en Hart binnen het Radboudumc’. Een project dat de betrokkenheid van medewerkers vergroot en hiermee een direct effect heeft op de klantbeleving en klanttevredenheid binnen de servicedienstverlening.
13:15-13:45 Wil Jansen, Productdeskundige, Houwers Groep
Voedselveiligheid in de zorg van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam op basis van aanscherping in nieuwe hygiënecode zorginstellingen vanuit de zorgwet.
13:45-14:15 Ralph Eradus, operationeel directeur Maison van den Boer
Het “product” van Maison van den Boer kan in twee woorden worden samengevat: gastronomisch-entertainment en gastvrijheid. Wij dragen bij aan een gelukkig gevoel van mensen door steeds weer memorabele belevenissen te creëren samen met u en uw gasten.
14:15-15:00 Pauze + vervolg presentatie vanuit Oranjezaal Radboudumc
15:00-15:30 Patiënten voeding, met Julian Nooij en Jaap Buis, Radboudumc
Van patiënt naar patiëntenvoeding, een verhaal dat spreekt.
15:30-16:00 Nicole Kleuskens, directeur PS in Foodservice
PS is dé centrale databank met productinformatie – in woord en beeld – van food en non-food. Met een praktijksituatie waarin de koppeling met Culicard wordt besproken komt zij tot een recept voorzien van de juiste allergenen.
16:00-16:30 Jan-Willem van der Velden, Inspecteur, Houwers Groep
Wanneer de ‘hardware’ voor de allergenen is geïnventariseerd en zo nodig geregeld, ben je er dan? Graag nemen wij u mee in onze dagelijkse ervaringen, veel tips en komische situaties zullen de revue passeren. Centraal staat de vraag hoe voorkom je kruisbesmetting met allergenen.
16:30-17:30 Afronding, borrel, netwerken  in zaal naast restaurant A-gebouw
17:30 uur Einde meeting

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan dit symposium.
Deelname is gratis voor klanten van de Houwers Groep.
Andere geïnteresseerden vragen wij een bijdrage van € 60,- per deelnemer.

Inschrijven kan tot 22 september via http://www.houwersgroep.nl/nieuws/symposia/. Daarnaast kunt u in de aanloop naar het symposium steeds meer informatie vinden over de sprekers en de inhoud van het symposium via deze speciaal ontwikkelde symposiumpagina. Houdt deze link dus in de gaten! Voor vragen kunt u contact opnemen met Manolito Willems manolito@houwersgroep.nl of met Jan-Willem van der Velde jan-willem@houwersgroep.nl  of via ons kantoor 0345-511903.

Wij verheugen ons op uw komst en verwelkomen u graag op donderdag 25 september  a.s. om 12:00 uur in de Nicolaas Tulpzaal van het Radboudumc in Nijmegen.

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>