Geplaatst op: 30 09 2013
Geplaatst door: Henry Smeets
In categorie: Nieuws FMG

Werkend Nederland is het erover eens: schone toiletten zijn een belangrijk onderdeel van de persoonlijke waardering voor ons bedrijf. Toch stelt meer dan de helft van de werknemers het toiletbezoek liever uit dan dat zij op het werk hun behoefte doen. Meer dan 60% ergert zich namelijk aan een vieze en onfris ruikende ‘plee’ op het werk en wil daar ook best iets over zeggen tegen de baas. Zeker omdat een toiletbezoekje voor bijna een kwart van de werkenden een gelegenheid blijkt om even bij te kletsen met collega’s of een extra pauze in te lassen. Dit en meer concludeert hygiëne-aanbieder Tork  uit onderzoek van Panelwizard naar de waardering van toiletgelegenheden op het werk.

Ruim één op de 4 ondervraagden beoordeelt hun kantoortoilet als onhygiënisch. Vooral mannen vinden  de toiletten op het werk vaker vies. Dat is niet prettig, aangezien zij regelmatig het toilet op het werk gebruiken voor een extra pauze of om collega’s of werk te ontvluchten. Opvallend is dat een groot deel van de respondenten zelfs een bezoek aan het toilet uitstelt tot thuiskomt. De oorzaak hiervan is de slechte staat van toiletten maar liefst 60% van de vrouwen en bijna de helft van de mannen houden het liever op. Een kleine groep werknemers (13%) vermijdt de toiletten gedurende een werkdag helemaal. De behoeften zijn duidelijk: het liefst zijn er voldoende toiletten aanwezig (89%), die schoon en hygiënisch zijn (81%). En bij voorkeur zijn er dan afgesloten, geluidsdichte cabines voorhanden, waar niemand elkaar kan zien of horen (72%).

Top 5 grootste ergernissen met betrekking tot toiletten op de werkplek:
1.    Onhygiënische / vieze toiletten (64,8%)
2.    Onfris ruikende toiletruimte (61,2%)
3.    Ontbrekend toiletpapier (54,5%)
4.    Ontbrekende mogelijkheid om handen af te drogen (32,5%)
5.    Ontbrekende of groezelige handzeep (28,4%)

Lees hier het volledige bericht

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>