Geplaatst op: 10 04 2013
Geplaatst door: Henry Smeets
In categorie: Geen categorie, Nieuws FMG

Voor het eerst dit jaar heeft de FMGezondheidszorg de wedstrijd voor “het slimste idee” uitgeschreven. Aan de hand van het thema van het symposium wordt elk jaar aan de leden gevraagd welke slimme ideeën ze hebben uitgewerkt binnen hun organisatie. Achterliggende gedachte is dat het delen van ideeën en kennis een grote kracht is in onze vereniging.

Tijdens het symposium Voeding & Gastvrijheid op 8 april jl. is de winnaar gekozen uit drie genommineerden.

De drie nominaties van dit jaar waren:

  • Het Flevoziekenhuis met de inrichting van een afdelingsrestaurant op de verpleegafdeling Cardiologie. In dit restaurant kunnen de patiënten, indien gewenst samen met hun bezoek, de maaltijd gebruiken, een kopje koffie drinken, wat tv kijken of internetten. Een punt van samenkomst binnen de zorgomgeving maar met de uitstraling van een grand café. Om dit restaurant te bedienen zijn alle 70 medewerkers Foodservice opgeleid via een mbo opleiding ontwikkeld door het Flevoziekenhuis zelf.

 

  • BrabantZorg heeft een concept ontwikkeld rondom het thema ondervoeding. In de praktijk blijken veel mensen vanuit ziekte of ouderdom te kampen met een verminderde trek in eten. Hierdoor kiest men er snel voor om minder en minder gevarieerd te eten. BrabantZorg heeft een concept ontwikkeld waarin door het toevoegen van smaakcomponenten als kardemom en mierikswortel de smaak van de bewoner wordt gestimuleerd. Alle medewerkers van de verschillende locaties zijn door middel van een workshop opgeleid om hiermee aan de gang te gaan.

 

  • De Antonius Zorggroep heeft om het wachten in het ziekenhuis te veraangenamen alle onderdelen van de patiëntlogistiek naar de poliklinieken opnieuw onder de loep genomen.  Men maakt nu gebruik van gastheren en dames die de patiënten helpen hun weg te vinden door het pand. De wachtenden worden beter geïnformeerd en krijgen op de poli een gratis kopje koffie of thee. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de orde en netheid in de wachtkamers zodat de ambiance van het wachten wordt verbeterd.

 

IMG_6680De stemming tussen de aanwezigen heeft het Flevoziekenhuis als winnaar van de FMGezondheidszorg prijs “het slimste idee 2013” opgeleverd. Wij feliciteren de winnaar hartelijk met dit mooie resultaat en danken alle deelnemers voor hun inzending.

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>