Geplaatst op: 30 12 2012
Geplaatst door: Henry Smeets
In categorie: Nieuws FMG

De Nederlandse algemene ziekenhuizen hebben op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) nog een wereld te winnen. Uit een onderzoek van Royal HaskoningDHV naar de duurzaamheidstrategie en -prestaties van deze ziekenhuizen, de ‘MVO Monitor Ziekenhuizen 2011’ blijkt dat ze zich gemiddeld genomen in de beginfasen van MVO bevinden.

Het is de eerste keer dat de algemene ziekenhuizen langs de MVO-meetlat worden gelegd. Royal HaskoningDHV heeft publiekelijk beschikbare bronnen gebruikt om de ziekenhuizen te beoordelen op ‘zorg voor’ 1) MVO-sturing en transparantie, 2) publieke middelen, 3) mensen, 4) het milieu, en 5) de keten. Het best wordt gescoord op ‘zorg voor mensen’.

Prestaties op de overige MVO-speerpunten blijven nog duidelijk achter. Zo laten ziekenhuizen over het algemeen geen overkoepelend MVO-beleid zien. Ook ontbreekt het in de publiekelijk beschikbare informatie aan duidelijk geformuleerde MVO-ambities, doelen, en Kern Prestatie Indicatoren. Hoewel er verschillende vormen van overleg bestaan tussen ziekenhuizen en hun stakeholders, is er geen sprake van een gestructureerde dialoog over relevante MVO-onderwerpen.

Lees hier het volledige bericht

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>