Werner & Mertz PROFESSIONAL, bedrijfslid bij FMGezondheidszorg, wil samen met haar huidige & toekomstige deelnemers de verduurzaming in de zorgsector aanmoedigen en versnellen.

Door de ecologische producten en diensten van Werner & Mertz PROFESSIONAL te gebruiken zal de zorgsector een aanzienlijke bijdrage leveren:

  1. Het terugdringen van de CO2-emissie van de zorgsector;
    1. Het bevorderen van circulair werken;
    2. Het creëren van een leefomgeving zowel binnen als buiten zorginstellingen, die de gezondheid van iedereen bevordert

Als pionier in het ecologisch ondernemen, werkt Werner & Mertz aan een duurzamere toekomst voor ons en onze planeet. Duurzaamheid is daarom de doorslaggevende norm waaraan we onze bedrijfsvoering & beslissingen dagelijks toetsen. Dit betekent in de praktijk dat we ons voortdurend toewijden aan het realiseren van een optimale eco-effectiviteit.

Prioriteit wordt gegeven aan:

  1. het gebruik van duurzame grondstoffen, bij voorkeur van Europese bodem
  2. het recyclagepotentieel
  3. het inzetten van hernieuwbare energie tijdens productie
  4. een milieuvriendelijk CO2-beheer
  5. een optimaal waterbeheer
  6. een duurzaam sociaal beleid

Werner & Mertz besteed bijzondere aandacht aan prijs/kwaliteit /impactverhouding (PKIV) bij het produceren en het op de markt brengen van hun producten en diensten.

Wij verduidelijken dit even met een paar voorbeelden.

De green care PERFORMANCE CALCULATOR van Werner & Mertz PROFESSIONAL tonen, door middel van zeer meetbare variabelen, welke bijdrage het gebruik van green care PROFESSIONAL producten leveren aan klimaatbescherming & ecologisch schoonmaken. Het bekroonde platform toont de reële bijdrage die u, als (toekomstig) gebruiker van onze producten kan leveren op het vlak van het terugdringen van de hoeveelheden gebruikte aardolie, plastic en CO2-uitstoot wanneer u kiest voor Werner & Mertz als partner. Deze zijn daarenboven door verscheidene organisaties gecertificeerd en garanderen telkens de hoogste veiligheidsstandaarden voor u en uw personeel.

Neem zelf een kijkje op https://get.wmprof.com/ en bereken daar jouw milieuvoordeel.

Op het vlak van verpakkingsmateriaal en de impact hiervan bij onze klanten is Werner & Mertz mondiale koploper en initiator van het Recyclate Initiative-concept . Werner & Mertz gebruikt voor zijn verpakkingen sinds vele jaren Post-Consumer Recyclates (PCR). Verpakkingen uit 100 % gerecycled plastic (rPEHD,rPET) verminderen de impact en de CO2-uitstoot met 2/3de. Tevens hebben we recent de eerste tekenen kunnen vaststellen van prijsverhogingen voor verpakkingsmateriaal en het recent genomen besluit door de Europese commissie om een plastictaks in te voeren op plasticverpakkingen, behalve indien deze gemaakt werden uit gerecycleerd plastic geven duidelijk de richting aan voor de komende jaren.

Bij impact staan we ook even stil bij de gezondheid en veiligheid voor de gebruikers. Werner & Mertz beschikt over het meest uitgebreide productfolio met producten waaraan géén gevaarsymbool werd toegekend (CLP-free). Recent heeft Werner & Mertz ook producten laten certificeren met het label INDOOR AIR CONTROLLED waarbij er specifiek aandacht werd besteed aan de impact op de binnenluchtkwaliteit bij het gebruik van onze producten.

De reinigingsmiddelen, materialen en verpakkingen van green care PROFESSIONAL zijn Cradle to Cradle GOLD gecertificeerd en hebben een Europees Ecolabel. Zowel Werner & Mertz als Werner & Mertz  Logistics zijn is sinds 2003 EMAS gecertificeerde bedrijven.