Geplaatst op: 17 09 2020
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Ik weet niet hoe het bij u is? Maar ik erger me aan de verplichting die hoegenaamd iedere organisatie oplegt om voor binnenkomst de handen te ‘desinfecteren’ met de bij de voordeur opgestelde ‘gel’ of ’desinfectant’.
Ik kan het, tot ergernis van mijn vrouw, niet nalaten om de betreffende flacon op te tillen en te lezen met welk ‘spulletje’ ik mijn handen moet ontsmetten.

Vaak lees ik dat er veel te weinig alcohol in zit om iets zinnigs te doen tegen het Covid-19 virus. Zelfs zie ik flacons die een inhoud hebben die uitsluitend bescherming geeft tegen ongewenste bacteriën. Ze zijn NIET bestemd voor het bestrijden van virussen. Maar ja, wat wist de koper van het spul nu van het bestrijden van micro-organismen laat staat van het Covid-19 virus.

Maar dan ga je met vakantie naar het prachtige Almen (tussen Zutphen en Lochem). Bij het ‘even een boodschapje halen’ in de kleine maar goed geoutilleerde supermarkt van het dorp Almen werd ik heel vrolijk.
Bij de entree van de supermarkt géén flessen gel of dergelijke maar een prachtige installatie, gemaakt door een handige sanitair installateur, bestaande uit een wastafel met kraan en stromend water, handzeep en papieren handdoekjes. Met het vriendelijke verzoek om ‘Voordat u onze supermarkt betreed verzoeken wij u uw handen zorgvuldig te wassen en adviseren u na het boodschappen doen thuis uw handen wederom te wassen!’

De supermarkt wordt mede gerund door mensen met een lichte achterstand op de arbeidsmarkt. De sfeer is daarom geweldig en. . . . dat doet mij het meeste deugd: Zij weten eindelijk hoe eenvoudig maar super effectief veiligheidsmaatregelen optimaal kunnen worden doorgevoerd!
Een schoolvoorbeeld voor iedere organisatie die het serieus neemt met de bescherming van haar klanten!

André de Reus, oud voorzitter FMGezondheidszorg, schoonmaakexpert en oprichter van schoonmaakadviesbureau Atir

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>