Geplaatst op: 14 11 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws bedrijfsleden

Zoek creatieve oplossingen.

Tekort zorgpersoneel in combinatie met andere disbalansen
Het tekort aan zorgpersoneel is op het ogenblik vrijwel structureel, daar passen zorginstellingen al jaren een mouw aan. Maar wat nou als je daar bovenop een of meer andere disbalansen op je bordje krijgt? Met de kou van de herfst stijgt het aantal zieken en ligt de kans op een infectieziekte op de loer. Het kan zo maar zijn dat je een hele locatie of delen daarvan moet sluiten omdat je te weinig personeel hebt om bewoners/cliënten te verzorgen.

Hoe ga je om met het verplaatsen van bewoners/cliënten en waar ga je naar toe? Wie neemt welke rol op zich en wanneer kan je het niet meer zelf en schaal je op? Stel jezelf altijd de VIER VRAGEN.

Personeelstekort, andere oplossingen mogelijk?
Voor het uitvoeren en nakomen van afspraken zijn medewerkers bepalend. Hoe breng je het tekort in kaart en bedenk je alternatieve oplossingen?

Tegenwoordig wordt steeds meer gekeken naar oplossingen buiten de organisatie: Kan een cliënt een andere cliënt helpen? Kan een mantelzorger ingezet worden? Kunnen vrijwilligers taken op zich nemen?

Zet je hele organisatie in
Een tekort raakt de gehele organisatie, van hoog tot laag. Kijk dan ook binnen de hele organisatie of er oplossingen voorhanden zijn. Hoe kun je de afdeling facilitair inzetten om taken van het zorgpersoneel te verlichten? Kan de technische dienst oplossingen bedenken? Kan de catering ruimer ingezet worden bij verzorging van maaltijden en drinken?  Als je de afdelingen Zorg en Facilitair als even belangrijk voor het voortbestaan van je organisatie ziet, zullen de afdelingen meer samenwerken. Gebruik hun gezamenlijke denkkracht voor creatieve oplossingen.

Meer weten? Bel, schrijf of mail ons.

NuBNO, bedrijfslid bij FMGezondheidszorg
Inge Muller
Suzanne Walsteijn

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>