Geplaatst op: 31 10 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Gezonde en duurzame zorg, je kunt er niet omheen. Werk je al circulair? Doe je mee aan Green Deal 2.0? Of trek je een eigen plan? Op donderdagmiddag 28 november organiseert beroepsvereniging FMGezondheidszorg het symposium Circulariteit: pak je kansen! Gastsprekers en workshopleiders Adriaan van Engelen (Milieuplatform Zorgsector), Frank Geelen en Richard van Batenburg (beiden van Renewi) en Peter van Schaik (circularity.works) staan zij garant voor een praktische middag. Het symposium vindt plaats bij Forbo Flooring (marktleider in vloerbedekking) in Assendelft, die de symposiumdeelnemers ’s ochtends een unieke rondleiding biedt.

“Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie, voedsel en grondstoffen”, stelt Milieuplatform Zorgsector (MPZ) op haar website. Om verduurzaming in de zorg te versnellen, initieerde de branchevereniging van intramurale zorginstellingen voor duurzaamheid in 2015 Green Deal: Nederland op weg naar Duurzame Zorg. Met succes, want de Green Deal leidde tot heel veel beweging, waaronder de aansluiting van meer dan 100 (zorggerelateerde) partijen en de ondersteuning van het ministerie van VWS.

In 2018 kreeg de ‘deal’ een vervolg, namelijk Green Deal 2.0: Duurzame zorg voor een gezonde toekomst. Een van de instrumenten van MPZ is de Milieuthermometer, waarmee instellingen hun duurzaamheid kunnen borgen. Adriaan van Engelen, verbonden met Milieuplatform Zorgsector, vertelt daarover op het aanstaande symposium van FMGezondheidszorg.

Bijzonder informerend en inspirerend
Op donderdag 28 november vindt ons symposium. “Het belooft een bijzonder informerend en inspirerend programma te worden”, blikt FMG-voorzitter Stijn Krol vooruit: “Ons symposium steekt in op circulariteit, een actueel onderwerp. Wat kunnen en doen we al op gebied van circulariteit en welke stip staat er aan de horizon? Onze sprekers en workshopsleiders zijn divers, zullen prikkelen en pakken praktische zaken op en aan.”

Gezonde en duurzame zorg
De gastheer van het aanstaande FMGezondheidszorg-symposium is Forbo Flooring. De marktleider in vloerbedekking heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan: “van productie tot prestatie, een Forbo-vloer is oprecht duurzaam”. Op deze webpagina vind je enkele voorbeelden. Met aan boord Flooring én gastsprekers/workshopleiders Adriaan van Engelen (Milieuplatform Zorgsector), Frank Geelen en Richard van Batenburg (beiden van Renewi – toonaangevend waste-to-product bedrijf) en Peter van Schaik (circularity.works – 100% circulaire kleding) biedt FMGezondheidszorg haar leden een prachtig symposium Circulariteit, pak je kansen! Deze link brengt je naar de aanmeldingsmogelijkheid .

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>