Geplaatst op: 29 05 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws bedrijfsleden

CleanLease gaat de CO2 die vrijkomt bij haar wegtransport compenseren. CleanLease neemt daarvoor deel aan het CO2-compensatieprogramma van Shell.
De bijdrage die CleanLease betaalt gaat naar internationaal gecertificeerde CO2-compensatieprojecten in Peru en Indonesië die niet alleen bedreigde bosgebieden behouden en beschermen maar ook lokale gemeenschappen ondersteunen en de biodiversiteit stimuleren.

De samenwerking met Shell past in het beleid van CleanLease om op verschillende terreinen haar bedrijfsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. De verduurzaming van de logistieke processen is belangrijk voor CleanLease, omdat zij jaarlijks meer dan 100 miljoen kilo wasgoed verzorgt voor tal van zorgorganisaties en vakantieparken in de Benelux. Op het gebied van transport doet zij dit, naast de overeenkomst met Shell, door haar transportmiddelen efficiënter in te zetten met intelligente routeoptimalisatiesystemen om hiermee het laagst mogelijk aantal kilometers te kunnen plannen, de meest efficiënte belading te realiseren en het energiegebruik zo laag mogelijk te houden.

Verder zijn CleanLease en Scania recent een partnership aangegaan om het wagenpark van CleanLease te verduurzamen. De nieuw aangeschafte Scania’s (Euro 6) worden gekenmerkt door een lager gewicht van 360 kg, een reductie van het brandstofgebruik en een lagere uitstoot van emissies.

De CO2-compensatieprojecten die CleanLease ondersteunt, zijn onderdeel van het Shells Nature Based Solutions-programma en zijn gecertificeerd door de VCS (Verified Carbon Standard) en CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard. VCS is wereldwijd de meest gebruikte standaard voor CO2-compensatieprojecten. Met de CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard wordt gewaarborgd dat projecten naast het aanpakken van klimaatverandering ook lokale gemeenschappen ondersteunen en de biodiversiteit behouden of verbeteren.

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>