Geplaatst op: 24 05 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Zo praat ik altijd over de FMGezondheidszorg. Dat mag, vind ik, na meer dan 30 jaar in het bestuur te zitten van de beroepsvereniging voor facility vakmensen in de gezondheidszorg.

Na zoveel jaar voelt het als je eigen cluppie en dat voelt goed! Na mijn favoriete voetbalclub is FMGezondheidszorg ook een deel van mijn leven. Een hele reis,  waardoor we veel hebben gezien, geleerd en waardoor van alles is gebeurd. En we staan niet stil: er gebeurt nog van alles. Wanneer ik in mijn moestuin sta te werken, kan ik rustig nadenken over de ideeën van en voor mijn cluppie. In deze tijd valt het niet mee om een beroepsvereniging draaiende te houden; door de veranderingen in de maatschappij en de snelheid van leven heeft niet iedereen meer tijd voor een vereniging. Toch blijft ons ledenbestand op niveau. En daar zijn we trots op!

Toch kan het altijd beter en meer, dus nieuwe leden zijn zeer welkom! Want er valt zoveel te halen als je in gesprek komt met vakbroeders. Je kunt je eigen strategie, uitdagingen en problemen, waar je in je dagelijkse werkzaamheden tegenaan loopt, bespreken. En sparren met vakgenoten kan heel verhelderend werken. Dat kun je niet door te Googelen. Vaak denken mensen dat alles te vinden is op internet, gevoed door de snelheid in de maatschappij. Maar geloof me: een goed gesprek met vakgenoten werkt wel!

Onbekend maakt onbemind, dus onze beroepsvereniging FMGezondheidszorg verdient meer aandacht. Hoe kun je dat veranderen? Het zou fijn zijn wanneer onze leden daar goede ideeën over hebben of een juiste richting aan kunnen geven. Tenslotte weten twee meer dan één. En in dit geval weten meer dan 230 leden meer dan één (bestuurs)lid. Dan ik dus.

We doen ons best. Voor meer leden, meer gezicht en spraakmakende congressen en regiobijeenkomsten te organiseren. Bijeenkomsten die ertoe doen voor de facilitaire vakman en -vrouw in de gezondheidszorg. We doen ons best als bestuur, samen met de bestuurscommissie en de Facilitaire Raad, die uit vijf bedrijfsleden bestaat. Onze Facilitaire Raad ondersteunt ons en houdt ons scherp, want elke twee jaar wordt er in de Facilitaire Raad een wisseling aangebracht.

Hoe fijn is het als er twee bestuursleden ons team versterken. Ik doe daarom een oproep onder en uitnodiging aan de leden: schuif eens aan bij een bestuursvergadering! Je hebt ongetwijfeld een meerwaarde vanuit jouw visie, missie en ervaring. En ja, wie weet, vind je het zo leuk dat je bestuurslid wilt worden. In de afgelopen 30 jaar heeft het mij veel voldoening gegeven en je krijgt er een soort familie bij. Verras ons!

Fred Roos

Info over de komende bestuursvergadering, mail Karin Gruson van ons Verenigingsbureau: info@fmgezondheidszorg.nl.

Reacties

Één reactie op “Blog: Mijn cluppie”

 1. André de Reus24 mei 2019 om 11:09

  Hoi Fred,

  Prima verhaal en een goede oproep voor meer leden.
  Ik zal ook nadenken over creatieve mogelijkheden om leden aan te trekken.
  Mijn denktank staat op scherp!

  Hartelijke groet,
  André

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>