Geplaatst op: 05 04 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Onlangs stond ik met mijn gezin op de lange latten in de sneeuw.  Zo met alle bloesem bij mij in de Betuwe lijkt dat ver weg, maar met de vroege kou na een nachtvorst weer o zo dichtbij. Tijdens de vakantie in de bergen zijn er altijd van die momenten van bezinning en dwalen je gedachten af. Je kent het wel “ain’t no mountain high enough, ain’t no valley low enough”. Zo stond ik tussen de hoge drie duizenders met spectaculair uitzicht en dacht bij menig afdaling: “Ga ik voor de makkelijke blauwe piste, of wordt het iets moeilijker en ga ik voor de rode afdaling? Of misschien toch die duizelingwekkend steile zwarte (70%) of die met veel buckels?”  Vaak werd de keuze al gemaakt door ‘mijn mannen’ en was consensus ver te zoeken. En vond ik dat erg? Op je werk ga je daar vaak niet mee akkoord. Je gaat in overleg en zoekt de overeenstemming; nu was de pistekeuze al voor mij gemaakt. Eigenlijk vond ik het nu niet eens zo erg en best wel leuk– ‘de mannen’ trekken me weer over een grens en dat geeft een nieuwe uitdaging.

Binnen FMGezondheidszorg verleggen we ook grenzen. Natuurlijk zijn we nog steeds de vereniging voor facilitair management in de zorg. Maar onze leden zijn lang niet allemaal enkel facility manager. Door verschuivingen in de zorg zien we dat zorgmanagers veel facilitaire taken krijgen en het lidmaatschap van onze vereniging ook als een waardevol netwerk zien. Onze leden en bedrijfsleden vormen een mooi netwerk met een grote diversiteit aan facilitaire diensten. Grensverleggend is ook de oprichting van het nieuwe netwerk ‘de facilitaire raad’. Wat een brok kennis is daar gemobiliseerd. Ons motto ‘kennis maken = kennis delen en kennis delen = kennis maken’, wordt hier weer eens bewaarheid.

Zittend in de lift – op verwarmde stoeltjes en onder een kap tegen de wind – mijmer ik over het prachtige skigebied, de vergezichten en mijn mooie ‘cluppie’. Ik zie een vereniging die weer bergen werk verzet voor haar (bedrijfs) leden en er lijkt geen berg te hoog voor de enthousiaste bestuurders en commissieleden.

Volg ons op de website, LinkedIn, facebook en twitter.

Karin Gruson, Verenigingsbureau FMGezondheidszorg

Reacties

2 Reacties op “Blog; Vergezichten”

 1. Karel Laheij5 april 2019 om 12:49

  Mooie mijmeringen die leiden tot inzicht.

 2. André de Reus8 april 2019 om 19:26

  Hoi Karin,
  Wat een leuke verbinding maak je met je vakantie-activiteiten en de acties binnen FMG!
  Goed verhaal en ik begrijp uit het bericht dat je heelhuids weer veilig thuis bent!
  Hartelijke groet,
  André

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>