Geplaatst op: 15 02 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Januari staat vaak in het teken van goede voornemens. Voor mij was het een moment van een belangrijke keuze. Ga ik door met mijn bestuursfunctie bij FMGezondheidszorg of maak ik een andere keuze?

Argumenten genoeg om ervoor te kiezen door te gaan. Maar er knaagt ook iets. Door mijn werk kan ik niet de tijd en aandacht besteden die ik vind passen bij een bestuursfunctie. Ik had het nog wel door kunnen laten kabbelen – mijn medebestuursleden zijn uitermate begripvol – maar voor mijzelf voelde het niet goed. Het organiseren van symposia, het bezoeken van nieuwe leden, het gaat mij niet lukken. Ook niet op langere termijn. En ja, dan moet je een keuze maken. Maar eenvoudig was het niet.

Ik maak al 14 jaar deel uit van het bestuur, een leuke club bevlogen mensen. Als je een symposium bezoekt, besef je vaak niet hoeveel voorbereidend werk erin zit. Gelukkig zijn er ook bedrijfsleden die daarbij helpen. De uitstraling van de vereniging is ook steeds professioneler geworden. De wekelijkse E-zine met actuele thema’s is daarvan een mooi voorbeeld, maar ook de installatie van de Facilitaire Raad. Dit alles draagt er ook aan bij dat het ledenaantal ondanks alle externe ontwikkelingen (lees: fusies, crisis, overheveling facilitaire taken naar het primaire proces) stabiel blijft en weer potentie heeft te groeien.

Dit alles laat ik dus achter. Het voelt toch een beetje als een verlies of zoals de Fransen zeggen: partir c’est mourir un peu (weggaan is een beetje sterven).  Maar het is gelukkig geen definitief afscheid, want ik blijf uiteraard lid en dus ook genieten van de boeiende bijeenkomsten en symposia. Tot ziens!

Ellen van Lienden, bestuurslid e.t. van FMGezondheidszorg

Reacties

2 Reacties op “Blog; PARTIR C’EST MOURIR UN PEU”

 1. André de Reus15 februari 2019 om 17:05

  Mooi afscheidsbericht Ellen!
  Je was een geweldig bestuurslid en bent en blijft een geweldig mens!
  We blijven elkaar ontmoeten!
  Liefs en groet,

  André

 2. Lowiese Hendriks18 februari 2019 om 08:11

  Hallo ,

  Er zijn momenten dat je voor je zelf moet kiezen om toch met tevredenheid te kunnen werken.
  Ik weet er alles van.
  Ik wens je heel veel succes en bedankt voor wat je allemaal gedaan hebt.

  Lowiese

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>