Geplaatst op: 07 01 2019
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws bedrijfsleden

Infectiepreventie blijft een kwetsbaar punt in zorginstellingen. Uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) blijkt dat een deel van de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen nog niet voldoen aan de normen op het gebied van infectiepreventie. De schade in geld én mensenlevens als gevolg van een ontbrekend infectiepreventiebeleid zijn enorm.

Albert Vegter, Specialist Infectiepreventie/Outbreakmanagement bij Alpheios: “De groeiende kennisbehoefte, hulp bij de praktische vertaling van het opgestelde infectiepreventiebeleid en de toenemende schaarste aan deskundige infectiepreventie zijn voor Alpheios redenen om de samenwerking met zorgorganisaties nóg meer op te zoeken. Wij zijn ervan overtuigd dat juist door het bouwen van bruggen tussen alle disciplines in de keten van infectiepreventie én het brengen van specialistische kennis een schone en veilige zorgomgeving wordt gegarandeerd”.

Drie fases in infectiepreventie
Altijd voorkomen is niet realistisch, maar altijd in control zijn wel! In de keten van infectiepreventie kennen we preventie, inperking en bestrijding als fases waarin de besmetting kan uitgroeien tot een uitbraak. Vegter: “Wij zien infectiepreventie als een schaakspel. Strategisch denken, goed georganiseerd de juiste stap zetten, constant analyseren en telkens drie stappen vooruit denken”.

Onze aanpak
De gekozen aanpak van Alpheios verbindt drie belangrijke elementen met elkaar. Door het verbeteren van organisaties, het ontwikkelen van mensen én het leveren van de juiste middelen, materialen en machines zorgen we ervoor dat de gehele keten van infectiepreventie in control blijft. “Wij schrijven dit niet alleen op, wij doen dit ook echt!” zegt Vegter trots.
Wilt u hier meer over weten? Onze specialisten komen graag met u in contact!
Infectiepreventie@alpheios.nl

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>