Geplaatst op: 09 11 2018
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Herinnert u zich het nog? Het tv-programma De Stoel uit de jaren 1990 tot 2009, waarin presentator Rik Felderhof markante personen met een opvallende levensstijl ontmoette. Een bijzondere plaats en podium bood om hun verhaal te doen. Rick plaatste zijn stoel bovenop zijn auto en bracht de stoel naar de plaats van bestemming. Daar waar de ‘paradijsvogels’, die anders-dan-anders mensen, de niet-grijze massa woonden en Rick met hen in gesprek ging.

Op het themacongres Think (C)Lean not mean, dat beroepsvereniging FMGezondheidszorg en Dr. Weigert Nederland op donderdagmiddag 22 november in het Van der Valk Hotel/Restaurant Lent (Nijmegen) organiseren, nodigt Paul van Wijk de congresdeelnemers uit om ‘Even op de stoel van de inspectie’ te gaan zitten. De keynote speaker van dit congres is senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en was projectleider van het rapport Infectiepreventie, een kwestie van gedrag en een lange adem uit 2017, dat de IGJ schreef naar aanleiding van 48 inspectiebezoeken (TIP) aan ziekenhuizen.

Infectiepreventie is heel belangrijk. Zeker in zorgomgevingen, waar je met kwetsbare mensen te maken hebt. “Het ziekenhuis mag immers nooit de oorzaak zijn dat mensen als gevolg van een infectie overlijden”, we citeren uit een van de interviews met onze gastsprekers en workshopleiders van ons aanstaande congres. Op z’n zachtst gezegd, staan de facility managers en leden van de beroepsvereniging FMGezondheidszorg dus voor een uitdaging. Dagelijks. Of eigenlijk continue. 24/7.

De titel van de bijdrage van Paul van Wijk Even op de stoel van de inspectie nodigt (u) uit om 22 november op het podium te klimmen, bij hem te gaan zitten en in gesprek te gaan met de IGJ-inspecteur. Over ervaringen en uitdagingen, over infecties en inspecties, over preventie en praktijk. En natuurlijk staat de stoel er om uw vragen te stellen. Kortom, interactie.

Het waren de ‘paradijsvogels’ – de kleurrijken – die in de televisie-uitzendingen van Rick Felderhof alle ruimte kregen om hun levensstijl breed uit te meten. Facility managers zijn over het algemeen juist diegenen die stil maar sterk op de achtergrond opereren en zorgen dat de core business er wel bij vaart. Te weinig gekleurde veren waarmee FM’ers (willen) pronken. Toch wordt u uitgedaagd om kleur te geven aan het congres op donderdag 22 november. Om uw vraag over inspectie versus infectiepreventie te stellen. Mail of app nu al of stel ‘m live op ons congres Think (C)Lean not mean. Van harte welkom!

Lia Steeman,
Secretaris FMGezondheidszorg

P.S. Mail uw vraag nu al naar info@fmgezondheidszorg.nl of app 06 – 26 124 387

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>