Geplaatst op: 24 04 2018
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws bedrijfsleden

Een van de voorwaarden voor goede gezondheidszorg is de beschikbaarheid van schoon en hygiënisch textiel. Dat gaat niet over lakens of handdoeken alleen, maar ook over de dienstkleding van artsen en verplegend personeel. Juist omdat die beschikbaarheid zo vanzelfsprekend is, staan we daar niet altijd bij stil. Hoewel dat een groot compliment is aan de textielreinigingssector als geheel, kan het geen kwaad regelmatig uit te leggen welke ontwikkelingen en innovaties er in de sector én specifiek bij CleanLease gaande zijn. Die innovaties zijn toe te wijzen aan het product, het reinigingsproces en de dienstverlening zelf.

Gerecycled katoen
Innovaties in het product gaan over duurzame ontwikkelingen op gebied van textiel. Traditioneel is katoen de meest gebruikte grondstof, maar inmiddels zijn er diverse ontwikkelingen op het gebied van textiel gemaakt van andersoortige producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel van bamboe of bestaand uit lyocell, een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. CleanLease gaat hierin zelfs nog een stapje verder en heeft recent een eco-productlijn geïntroduceerd. Deze is geheel gebaseerd op hergebruik van snijafval dat ontstaat bij het maken van katoenen T-shirts.

Een duurzaam reinigingsproces
Het textielreinigingsproces wordt steeds milieuvriendelijker. De textielsector heeft haar ambities vastgelegd in een met de overheid afgesloten convenant en ook daarin gaat CleanLease een stapje verder. Door een uitgekiende combinatie van emulsies, water en temperatuur kan een aanzienlijk lager energieverbruik worden gerealiseerd.

Vanuit de gevoelde verantwoordelijkheid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft CleanLease de afgelopen jaren op elektriciteits-, gas- en waterreductie royaal beter gepresteerd dan de benchmark. Dat leverde de kwalificatie “high performance” op in een vorig jaar uitgevoerd onafhankelijk onderzoek .

Innovatie door digitalisering
Door te investeren in UHF RFID chiptechnologie, ook in het platgoed, zal het verbruik van textiel in de toekomst verder afnemen. Innovatie in de dienstverlening vindt vooral plaats door verdere digitalisering. Denk aan ontsluiting van management informatie via een webportal, introductie van geautomatiseerde bestelsystemen, elektronische facturatie en interfacing met reserveringssystemen van onze klanten. Wij maken er alweer een geruime tijd gebruik van.

De échte innovatie is te vinden in verdere digitalisering van de zorg: remote care, operaties uitgevoerd door robots en zorgplatforms voor zorg ecosystemen. Het accent gaat verschuiven van “zorgen voor”, naar “zorgen dát”. CleanLease participeert in enkele initiatieven en hiervan is Uwcompaan, een gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen, een voorbeeld. Innovaties die er aan bij dragen dat het zorgniveau bij verschuiving van intramurale zorg naar extramurale zorg, voor de cliënt ongewijzigd blijft.

Mooie initiatieven, waarin tegelijkertijd nog een wereld valt te winnen!

www.cleanlease.nl

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>