Geplaatst op: 04 04 2018
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws FMG

Met de missie ‘Kennis maken is kennis delen en kennis delen is kennis maken! stonden 13 maart jl. leden op de zeepkist. Tineke Hermens deelde haar project ‘arbeidsmarkt onder druk’

Vanaf 2013 zijn we bij Zorgboog Schoon aan het werken om te groeien naar een professionele en  flexibele schoonmaakorganisatie. Bij de start hebben we afscheid moeten nemen van alle tijdelijke contracten. In de periode daarna namen we bij uitstroom alleen tijdelijke medewerkers met flexibele contracten aan om te komen tot een flexibele schil. Hierdoor zouden we de risico’s van verlies van dienstverlening kunnen afdekken.

Inmiddels hebben we een ruime flexibele schil en we hebben al een groep tijdelijke krachten aangenomen en weer laten gaan. Dit heeft veel tijd en geld aan inwerken gekost en hebben we soms, met tegenzin,  goede krachten laten gaan. De arbeidsmarkt is ondertussen veranderd zowel voor zorg als voor schoonmaakpersoneel. Een aantal medewerkers zijn doorgestroomd naar een zorgopleiding of in een gastvrijheidsfunctie.

Het wordt een uitdaging, met de snel toenemende vergrijzing in Zuidoost Brabant, om een goed evenwicht te vinden in de verhouding van vaste medewerkers met tijdelijke contracten in ons personeelsbestand. Hoe kunnen we onze kansen benutten, ervaren medewerkers behouden en uitbreiden, om voor de klant het verschil te kunnen blijven maken bij een arbeidsmarkt die onder druk komt te staan? Hoe kunnen we risico’s blijven managen bij teruglopende dienstverlening wanneer politiek en/of de klant andere keuzes gaat maken. Een interessant onderwerp om met elkaar over van gedachten te wisselen.

Tineke Hermens
Hoofd Zorgboog Schoon
Stichting De Zorgboog

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>