Geplaatst op: 19 02 2018
Geplaatst door: Karin Gruson
In categorie: Nieuws, Nieuws bedrijfsleden

Op het  EW Facility Services event ‘The Power of Hospitality’ sprak Ruud Veltenaar over  ‘de wereld in transitie’.

De komende jaren zorgen maatschappelijke en technologische veranderingen ervoor dat wij als mensen op een andere manier met elkaar interacteren. In een wereld die zich kenmerkt door revolutionaire technologische ontwikkelingen is er steeds meer behoefte aan menselijk contact, sociale interactie en co-creatie. Deze veranderingen hebben impact op organisaties en de wijze waarop zij meerwaarde kunnen creëren met hun gebouwen, faciliteiten en services. Inspirator, trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar nam ons mee op expeditie naar de toekomst. Hij schetste een wereld die zich kenmerkt door revolutionaire technologische ontwikkelingen waarin stilstaan geen optie is. Een wereld waarin we zullen veranderen van welvaart naar welzijn, van ego naar eco en van ik naar wij.

Wereld in transitie
Volgens Ruud Veltenaar is de wereld in transitie. Drijfveer hiervoor is de exponentiële groei van technologie die leidt tot sociale innovaties die vervolgens leiden tot de democratisering van producten, diensten en bezit. Hierdoor worden wij, de samenleving, een derde macht naast de overheid en de vrije markt. Een andere drijfveer voor deze transitie is crisis. Veltenaar verwees hiervoor naar de beroemde woorden van Churchill ‘never waste a good crisis’. Crisis is nodig om te komen tot het vinden van oplossingen voor problemen en om verandering door te kunnen maken. Veltenaar is ervan overtuigd dat we als wereld gaan van welvaart naar welzijn, naar ‘doing business for good’. Hij sloot daarom af met de inspirerende woorden ‘if it is to be, it is to be me’. Wat hij hiermee bedoelt? “Wees de verandering die jij van de wereld wilt zien. Iedere dag komen er kansen voorbij om van de wereld een plek te maken zoals we deze allemaal zo graag zien.”
Tips van Ruud Veltenaar
Wilt u meer weten over onze wereld in transitie en wat uw rol hierin kan zijn? Ruud heeft een aantal tips voor films en boeken voor ons op een rij gezet:
1. Before the Flood – een Amerikaanse documentaire uit 2016 van Fisher Stevens en Leonardo DiCaprio
2. Down to Earth – een documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen
3. Demain – een film van Cyril Dion en Mélanie Laurent
4. An Inconvenient Truth 2 – de tweede film van Al Gore
5. Dwalen in het antropoceen – een boek van René ten Bo
6. Homo Deus – een boek van Yuval Noah Harari
7. Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence – een boek van Max Tegmar

Kijk hier voor een kort filmverslag .

EW Facility Services is bedrijfslid van FMgezondheidszorg

Laat een bericht achter

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>